Köszöntő

Ebben az évben rendhagyó módon, virtuális formában, egyetemünk egyik „zászlóshajó” fejlesztésének segítségével, a MaxWhere platformon tartjuk meg a XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt a Széchenyi István Egyetemen. A járványügyi veszélyhelyzet miatt nem tarthatunk rendezvényeket az egyetemen, de szerettük volna folytatni az évtizedes tradíciót, az év áprilisának második szerdáján menetrendszerűen megrendezett innovációs seregszemlét, amelyen bemutatkoznak az új termékkel és szolgáltatással rendelkező helyi, illetve a régióban működő vállalkozások, tehetséges kutatók, egyetemisták, egyetemi spin-off és start-up cégek, akik valamilyen innovatív megoldásra alapozzák az üzleti tevékenységüket.

 

A (virtuális) kiállítás kísérőeseményeként több panelbeszélgetést is megtekinthetnek a kiállításunk látogatói. Izgalmas háttérinformációkat tudhatnak meg az egyetemi innovációs csapatok vezetőitől arról, hogyan folytatták a fejlesztési tevékenységet és miként kommunikáltak a csapattagok egymással a bezárt egyetemen kívül, többnyire otthonról. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamra elnöke és a Borsodi Műhely Kft. ügyvezetője a vállalkozásokra váró jövőbeni lehetőségekről fejtik ki gondolataikat. Emellett a digitális oktatás jövőjéről osztja meg gondolatait a MobilITy szakmai vezetője, valamint innovatív iránytűt kaphatnak a látogatók a Pannon Novum Nonprofit Kft-től, illetve betekinthetnek a 3D nyomtatás kihívásaiba INNONET Innovációs és Technológiai Központ jóvoltából.

 

Bízunk benne, hogy mind a virtuális kiállítás, mind a szakemberekkel folytatott beszélgetések sok inspirációt és új ötletet, tippet nyújtanak Önöknek. A rendszerint egynapos esemény az online lehetőségek segítségével hosszabb lesz, amit remélhetőleg sokan és akár többször is megtekintenek, valamint innovatív megoldások kidolgozására, új partnerkapcsolatok és üzleti modellek kialakítására ösztönöznek. A kiállítás és a kísérőesemények szervezését 2020-ban is az Universitas-Győr Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. vállalta.

Hasznos időtöltést kívánunk kiállításunk megtekintéséhez!

 

Dr. Dőry Tibor 
egyetemi docems 
Menedzsment Campus